Brouwer en Rood op podium in Montafon M3 marathon

Bram Rood en Karen Brouwer hebben in het Oostenrijkse Schruns aan de Montafon M3 marathon deel genomen. De wedstrijd bij de dames ging over 65 kilometer en de heren kregen nog een extra lus van 55 richting de Silvretta pas voorgeschoteld. De temperatuur van boven de 30 graden maakte de wedstrijd tot een slijtage slag.

“Vanaf de start raakten we met vier vrouwen voorop op het vals platte gedeelte naar de eerste klim van de Kristberg. Ik merkte daar al dat ik geen superbenen had en moest de eersten laten gaan. Ik zakte zelfs bijna terug naar de vijfde plaats maar door snel te dalen wist ik mijn vierde plaats te behouden en uiteindelijk ook de derde dame in de wedstrijd nog te achterhalen en zo als derde te eindigen.”, aldus Brouwer.

Bram Rood had na 25 kilometer met pech af te rekenen en moest zodoende de eerste mannen in de wedstrijd laten gaan. “Ik heb vandaag veel alleen gereden maar met meer dan 4000 hoogtemeters was het toch een wedstrijd waar je je eigen tempo moest rijden. De laatste klim naar 2300 meter in de volle zon was heel erg warm en het was dan ook erg belangrijk te blijven drinken. Uiteindelijk kwam ik als zevende totaal terug in Schruns en als derde in mijn categorie. ”, aldus Rood.

http://www.youtube.com/watch?v=zKpQHNPYAx8