Bram Rood zwaait af

Na een lange en succesvolle carrière op de mountainbike zet Bram Rood (37) een punt achter zijn sportieve loopbaan. Rood werd in 2014 Nederlands Kampioen mountainbike in de marathon discipline in Eijsden en in 2011 was hij de snelste man op het strand van Hoek van Holland naar Den Helder. In het buitenland won hij diverse marathons en twee etappes in de Titan Dessert in Marokko (2015). Zijn langste rit, Offroad Finnmark in 2017, duurde bijna drie dagen en wist hij samen met Ramses Bekkenk na 700 kilometer winnend af te sluiten in het Noorse Alta.

Uiteraard zal ik de mountainbike nog regelmatig pakken maar het combineren van een gezinsleven met het runnen van mijn eigen bedrijf Rood Tweewielers en meedoen met de nationale mountainbike top is lastig. Daarom is het nu tijd het presteren los te laten. De afgelopen tien jaar maakte ik deel uit van het KMC team en ik kijk met veel plezier terug op de mooie wedstrijden die we van Noorwegen tot in Zuid Afrika hebben gereden. Van de etappe koersen in Zuid Afrika heb ik enorm genoten. Met Axel Bult eindigde ik enkele etappes in de top tien van de Cape Epic en met Gerben Mos pakte ik mooie tweede en derde plaatsen in het eindklassement van de Cape Pioneer. Toch blijft het winnen van de rood wit blauwe trui in Eijsden wel het hoogtepunt.’, aldus Rood.