Bram Rood wint eerste editie Rabotop Schoorl

De nieuwe mountainbikevereniging van Noord Holland, MTB-Noordwest, is in 1,5 jaar tijd niet alleen uitgegroeid tot 1 van de grootste wielerverenigingen maar speelt ook een belangrijke rol in het onderhoud en de aanleg van mountainbikeroutes. De meer dan goede contacten met Staatsbosbeheer maakten het daarom mogelijk om voor het eerst in de Rabotop Noord Holland traditie een wedstrijd in de bossen van Schoorl te organiseren.

Na alle modderpartijen in de voorgaande Rabotop wedstrijden beloofde MTB-Noordwest een “droog” wedstrijdparkoers. Dat werd nog even spannend met de sneeuw van vrijdag en de dooi van zaterdagnacht. Maar met dank aan de zandgrond maakte MTB-Noordwest haar belofte waar, er lag in de bossen rond Schoorl een fantastisch wedstrijdrondje.

De Topklasse kende een aantrekkelijk startveld, veel toppers uit de Noord Hollandse mountainbike-scene waren benieuwd en lieten deze kans, ondanks een trainingspauze, niet liggen.
Voor het Mitsubishi Mountainbiketeam stond Bram Rood aan de start, helemaal achteraan omdat het Bram’s eerste deelname aan een Rabotop-wedstrijd was dit jaar.

Bram hierover vlak voor de wedstrijd: “Geen nood, de race duurt een uur dus heb ik nog genoeg tijd om naar voren te rijden.” Bij de start ging Jody Tesselaar er als een speer vandoor, maar in ronde 2 konden Robbert de Nijs en Bram Rood aansluiten. In de laatste ronde moest Robbert de Nijs de twee laten gaan en in een eindsprint wist Bram Rood Jody Tesselaar te verslaan.

Korte video over Topklasse Schoorl met muziek van Rammstein (mann gegen mann)

Bram wint in Schoorl 2012 from Marc Kooijman on Vimeo.