Bram Rood Nationaal kampioen mountainbike marathon

Bram Rood heeft afgelopen weekend zijn eerste nationale titel mountainbike marathon gewonnen. Nadat hij er in 2011 al dichtbij was met een tweede plaats was het nu dus wel raak voor de biker van KMC-Mitsubishi-Koga. Vanaf de start maakte Rood deel uit van een aanvankelijk grote kopgroep met favorieten als Lars Boom, Jeroen Boelen en Bas Peeters.

„De nacht voorafgaand aan de wedstrijd zorgde regen ervoor dat het parkoers er zwaar en nat bij lag. Alhoewel dat niet de leukste omstandigheden zijn om in te rijden maakt het de wedstrijd wel zwaar en daar houd ik wel van. Naarmate de finish dichterbij kwam dunde de kopgroep steeds verder uit en in de finale slaagde ik erin om met de Belg Robby de Bock weg te rijden en heb toen alles gegeven om weg te blijven. De Bock was als Belg geen bedreiging voor de titel en zo lag de weg open naar de rood wit blauwe trui.”, aldus een dolgelukkige Rood. Ronan van Zandbeek kwam voor Rob van der Werf als tweede over de finish.

Ook Rood’s ploeggenoot Ramses Bekkenk reed  een hele sterke wedstrijd maar werd door pech in de beginfase tot achtervolgen gedwongen. Vanuit een geslagen positie  wist hij zich echter terug te vechten naar de kopgroep. In de finale betaalde hij de prijs voor de eerder gedane inspanning en kon niet mee met de voorste mannen maar eindigde toch nog knap als 7e.

Foto: George Deswijzen