Bekkenk Beach Challenge

Als je 7 keer op rij dezelfde wedstrijd wint vinden wij het geoorloofd om een kleine aanpassing in de tenaamstelling door te voeren. Overigens met alle respect voor de originele naamgever, de Rabobank die al vele jaren de wielersport in al haar vormen in Nederland financieel ondersteund.
En voor al diegenen die moeite hebben om deze inleiding te volgen, Mitsubishi renner Ramses Bekkenk heeft voor de 7e maal op rij de Rabo Beach Challenge gewonnen.

Ramses: “Meteen na de start waren we met een groep van 5 los van de rest. Michel Achterberg moest lossen en met z’n vieren (Stefan Vreugdenhil, Rob van der Niet, Sebastiaan Langeveld en Ramses Bekkenk) werd er tot het keerpunt goed samengewerkt. Na het keerpunt hebben Stefan en ik een paar keer geprobeerd om weg te rijden, maar door de wind tegen lukte dit niet. Ik heb toen mijn tactiek veranderd, het werd zaak om de boel bij elkaar te houden en zo een voorsprong te houden op de achtervolgers. Op de laatste strook mul zand wilde ik proberen om de wedstrijd te beslissen en gelukkig had ik net voldoende power om Stefan Vreugdenhil (2e) voor te blijven!”
Rob van der Niet finishte als 3e en Sebastiaan Langeveld moest genoegen nemen met een vierde plaats.
Voor het Mitsubishi Mountainbiketeam stond ook Ad de Brabander aan de start, Ad streed mee in de achtervolgende groep die op ruim 1 minuut achter de koplopers reed. Met de finish in zicht viel deze groep van gerenommeerde strandspecialisten uit elkaar en kwam Ad als 9e over de meet.


Foto geplaatst met toestemming van Rob Duin.

Leuke video van Haagse Topsport.nl