[:nl]Karen Brouwer naar de overwinning op Ameland

Karen Brouwer naar de overwinning op Ameland

Na enkele jaren deel te hebben uitgemaakt van de mountainbike strandrace competitie en vorig jaar het NK strandrace georganiseerd te hebben vond het er dit jaar op Ameland een mountainbike wedstrijd plaats. In het duingebied bij Boomhiemke had de organisatie een zwaar en uitdagend rondje uitgezet. Karen Brouwer en Bram Imming waren een maat te groot en zorgden ervoor dat de strijd voor de eerste plaats geen spannende was.

Vanaf de start reden zowel Brouwer als Imming weg en pakten zo na 34 kilometer een verdiende overwinning. Achter Imming was het wel spannend en waren het Henk Bos, Alex Laanstra Maarten Wijdenes en Martin Schuttert die voor de overige podiumplaatsen reden. Uiteindelijk bleven Bos en Schuttert over en in de finishstraat was het Bos die de titel beste Fries voor zich opeiste door Schuttert achter zich te laten.

‘Een mooi initiatief van de organisatie om hier op Ameland een mountainbike wedstrijd te organiseren. Door ziekte kende ik twee weken terug een valse start van het seizoen in de Andalucia Bike Race in Spanje maar gelukkig was ik op tijd weer hersteld om deze wedstrijd te rijden.’, aldus Brouwer.